Hae lainaa – Me kilpailutamme sen puolestasi, täysin ilmaiseksi

Menolaina.fi on yhteistyössä VertaaLainaa.fi palvelun kanssa.

Tämä yhteistyö mahdollistaa sen, että kaikki palvelumme käyttäjät voivat aloittaa lainan kilpailuttamisen meidän palvelussamme.

Täyttämällä alla olevan lainahakemuksen, kotimainen VertaaLainaa.fi palvelu kilpailuttaa lainasi yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken.

Lainatarjousten pyytäminen on maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Voit täyttää lainahakemuksen myös suoraan palvelussa: www.vertaalainaa.fi

Hae lainaa VertaaLainaa.fi palvelusta
Hae lainaa – Saat lainapäätöksen heti

Hae lainaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

Yhteistyössä:

Hae lainaa VertaaLainaa.fi palvelusta

Täytä hakemus

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.

Kilpailutamme lainasi

Hakemuksesi välitetään yli 30 pankille ja luotonantajalle.

Valitse paras tarjous

Voit vapaasti valita juuri haluamasi lainatarjouksen.

Täysin riskitöntä

Tarjousten pyytäminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Tavoitat meidät yhdellä ainoalla hakemuksella:

Lainapalvelut

Hae lainaa netistä entistä edullisemmin

Syyskuulla 2019 Suomessa astui voimaan uusi korkokattolaki, joka pakotti lainapalvelut muuttamaan lainan korko- ja kulumaksuja alaspäin.

Toivottu lakimuutos paransi kuluttajan etuja parempaan suuntaan, eikä lainaa netistä hakevan tarvitse enää pelätä lainan korkeita kuluja.

Uuden lakiuudistuksen myötä lainan nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosentin rajaa sekä vuosittaiset muut kustannukset eivät saa olla kuin korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Ennen lakimuutosta otettuihin lainoihin korkokattouudistus ei vaikuta, eikä vanhojen lainojen kulut tai korot päivity automaattisesti uuden lain edellyttämiin ehtoihin.

Jos asiakkaalla on vanha lainat tai pikavippi maksamatta voi hän kuitenkin kilpailuttaa lainan uudelleen ja vaihtaa korkeakorkoisen lainan edullisempaan lainaan palvelussa Varmalaina.

 

Miksi lainaa haetaan netistä?

Miksi lainan hakija ei hae lainaa suoraan pankista, vaan useat hakevat lainan netistä?

Lainan hakeminen suoraan verkosta on monelle hakijalle se helpoin ja nopein ratkaisu ja koska lainan vuotuinen nimelliskorko ei enää ole perinteisen pankin tarjoamaan lainaa kalliimpaa, ei ole juuri väliä kummasta lainan hakee.

Lainahakemuksen hakija voi täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lainahakemus käsitellään aina pankin tai rahoituslaitoksen aukioloaikana.

Useimmat hakijat hakevat myös netistä lainaa sen vuoksi, että lainan kilpailuttaminen on helppoa.

Eri pankkien vakuudettomien kulutusluotojen vertailu on aikaa vievää, koska hakijan tulee täyttää ja hakea lainaa jokaisesta pankista erikseen.

MenoLaina.fi sivustolla lainan kilpailuttaminen onnistuu yhdellä maksuttomalla hakemuksella ja lainahakemus kilpailutetaan hetkessä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä.

Lainan kilpailutus on aina hakijalle täysin maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään.

Lainojen kilpailuttamiseen voit käyttää myös kotimaista LainanKilpailuttaja.fi palvelua.

Lainatarjouksiin tutustuminen onnistuu kotoa käsin ja lainavertailun jälkeen hakija saa itse päättää minkä lainatarjouksen haluaa hyväksyä.

Ellei mikään tarjouksista miellytä hakijaa, hänellä on täysi oikeus hylätä kaikki tarjoukset ilman sitoutumispakkoa.

 

Hae lainaa netistä

Lainan ottaminen on aina kahden osapuolen välinen kirjallinen sopimus.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen asiakas on velvollinen maksamaan lainan takaisin sopimuksessa sovitun aikataulun mukaisesti.

Myös lainanmyöntäjän tulee sitoutua sovittuihin sopimusehtoihin ja kaikista lainaan liittyvistä muutoksista tulee ilmoittaa asiakkaalle etukäteen.

Hae lainaa maksuttomalla lainahakemuksella 100 – 60.000 euron väliltä.

Takaisinmaksuaikaa lainalle saa 1 – 20 vuotta riippuen haetusta lainasummasta.

Lainaa maksetaan takaisin yleensä osamaksulla sopivan suurissa takaisinmaksuerissä, lainaa voi kuitenkin maksaa ennenaikaisesti enemmän, jos henkilön taloudellinen tilanne sen toisinaan sallii.

Lainan ennenaikaisesta maksamisesta ei peritä lisäkustannuksia.

Lainaa maksetaan aina korkojen kera, eikä lainamarkkinoilla enää juurikaan ole lainapalveluita, jotka myöntäisivät pientä lainaa, lyhyellä takaisinmaksuajalla ilman korkoa tai kuluja.

Lainanmyöntäjät myöntävät lainaa ja perivät siitä oman lainahinnaston mukaisen koron sekä muut lainakulut.

Uuden lakiuudistuksen myötä tarjottavan lainan nimellinen vuosikorko tulee olla väliltä 4,19 % – 20 % ja muut lainan kustannukset 0 – 150 euroa vuodessa.*

 

Lainan myöntäminen

Yleisimmät perusteet lainan myöntämiseen

  • Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen
  • Hakijalla tulee olla Suomen kansalaisuus tai hänen tulee olla asunut Suomessa vakituisesti vähintään kolme vuotta
  • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä tai liikaa velkaa
  • Hakijalle tulee yleisesti ottaen olla riittävä maksukyky

Lainaa ilman luottotietoja on lähes mahdoton saada. Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa on monelle lainantarjoajalle merkki siitä, etteivät he voi myöntää hakijalle lainaa.

Lainahakemusta täyttäessä kannattaa kiinnittää huomiota myös hakemuksen huolelliseen täyttämiseen.

 

Hae lainaa ilman vakuuksia tai takausta

Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu netistä ilman henkilötakauksen tai muun vakuuden hankkimista. Yleisesti ottaen vakuudeton laina on kulutusluotto tai joustoluotto. Kulutusluotto voi olla lainasummaltaan 100 eurosta jopa 60.000 euroon saakka. Vaikka kyseessä on vakuudeton laina, voi olla hakijalle ja lainanmyöntäjälle edun mukaista ottaa suuremmalle lainalle yhteisvastuullinen lainanhakija. Yhdessä haettuun lainaan saa yleensä paremmat lainaehdot sekä pidemmän takaisinmaksuajan. Kun yhteisvastuullisia hakijoita on kaksi pienenee lainanmyöntäjän luottotappioriski ja he voivat näin ollen myöntää hakijalle tarvittavan suuremman lainan.

Joustoluottoa voi myös saada ilman vakuuksia. Joustoluotto on jatkuva 2000 euron luotto, joka on henkilön vapaassa käytössä samoilla periaatteilla kuin luottokortti. Lainaa nostetaan omalle tilille aina tarvittava määrä 50 – 100 eurosta ylöspäin ja lainan kulut sekä korko määräytyy käytön mukaan. Maksettuaan käyttämäänsä lainaa takaisin, asiakas vapauttaa lainaan uudelleen käyttöönsä ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä. Usein luoton kuukausittainen kuukausierä on asiakkaan itsensä päätettävissä. Lainanmyöntäjällä on ehdoissa mainittuna lainan minimilyhennyserä kuukautta kohden.

Vakuudettoman lainan asiakas saa aina käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa. Osa lainanottajista ei halua käyttää kaikkia säästöjään yllättäviin menoeriin, vaan mielummin menoja varten otetaan lainaa edullisella korolla ja lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa sopiva määrä. Jokainen hakija saa itse määrittää lainatarpeensa, maksuaikansa sekä lainan käyttökohteen. Pankilla ja rahoitusyhtiöllä voi olla ehdottaa hakijalle hieman toisenlaista lainasummaa tai maksuaikaa, mutta lainan käyttötarkoitukseen lainanmyöntäjät eivät puutu.

 

Lainan kilpailuttaminen ja lainojen tarkempi vertailu

MenoLaina.fi on yhteistyössä VertaaLainaa.fi palvelun kanssa, joka mahdollistaa lainan kilpailuttamisen usean lainantarjoajan välillä.

Tarkoituksena on tehdä lainan kilpailuttamisesta hakijalle mahdollisimman selkeää ja nopeaa, ja mielestämme olemme onnistuneet siinä hyvin.

Lainaa tarvitsevan hakijan tarvitsee vain täyttää yksi lainahakemus ja hakemus välitetään siltä istumalta yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi, joten mahdollisuudet löytää halvin pikavippi on erittäin hyvä.

Lainan kilpailuttaminen näin monen yhteistyöpankin sekä luotonmyöntäjän välillä antaa hakijalle lainatarjonnasta todella laajan vertailukuvan.

Se kuinka monta lainatarjousta hakija tulee saamaan riippuu muutamista tekijöistä.

  • Kuinka suurta lainaa hakija hakee.
  • Millaisen laina-ajan hän lainalleen valitsee.
  • Sekä hakijan tiedoista, iästä ja maksuvalmiudesta.

Jokaiselle lainantarjoajalla on erilaiset lainatuotteet, lainasummat, maksuajat sekä vaatimukset lainanhakijalle. Mutta koska lainan kilpailuttamisessa on mukana yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, tulee hakija joka tapauksessa saamaan varteenotettavia lainatarjouksia kilpailukyisellä lainakorolla.

Lainatarjoukset saatuaan hakijan kannattaa lainoissa tarkastella todellisen vuosikoron lisäksi lainan muita ehtoja, kuten onko lainaan mahdollista myöhemmin mahdollista saada esimerkiksi lainan korotusta tai lyhennysvapaata.

 

Vanhan lainan uudelleen kilpailuttaminen

Uusi laina on toki aina järkevää kilpailuttaa ennen lainasopimuksen solmimista tietyn lainapalvelun kanssa.

Moni suomalainen kuitenkin unohtaa, että myös vanhan olemassa olevan lainan voi kilpailuttaa uudelleen samalla selkeällä hakemuksella.

Jos hakijalla on esimerkiksi ennestään yksi tai useampi laina, on suositeltavaa joko kilpailuttaa vanha laina uudelleen tai hakea useammalle lainalle yhdistelylainaa.

Lainahakemuksen täyttäminen tapahtuu vanhan lainan kohdalla siten, että hakija laskee yhteen jo olemassa olevan lainansa määrän ja lisää kyseisen lainasumman hakemukseen.

Lainatarjousten perusteella hakija pääsee vertailemaan, onko joku tulleista lainatarjouksista vanhan lainan korkoa edullisempi.

Jos näin on, hakija voi hyväksyä lainatarjouksen ja maksaa sen jälkeen vanhan lainan tai lainat kokonaan pois uudella myönnetyllä lainalla.

Suosituksen mukaan vanha laina kannatta kilpailuttaa tasaisin väliajoin noin 1- 2 vuoden välein.

Vinkki: Vakuudettomien lainojen korkokatto uudistui. Lainan nimellinen vuosikorko ei saa ylittää 20 prosentin rajaa.

Vanha korkeammalla korolla aikoinaan hankittu laina kannatta nyt kilpailuttaa uudelleen.

 

Lainaa vastuullisesti

Lainansaajalta toivotaan aina vastuullista lainanottamista ja lainan takaisinmaksamista. Lainaa tulee aina ottaa sen verran, kun oma taloudellinen tilanne kestää. Lainaa hakiessa kannattaa miettiä alkuun kuinka suureen lainaan on oikeasti varaa. Entä, jos elämässä tapahtuu jotain yllättävää? Kuinka taloudellinen tilanne silloin kestää lainanlyhennykset sekä ylimääräiset menot?

Omaa talouttaan ei koskaan kannata laittaa liian kireälle. Lainan suunnittelussa kannattaa käyttää apuna esim. maksutonta lainalaskuria Varmalaina.fi palvelussa. Lainalaskurin avulla henkilö voi laskea arvion lainan kokonaiskustannuksista sekä lainan kuukausierästä. Lainaehtoja muutamalla hakija löytää itselleen sopivan lainasumman sekä lainan takaisinmaksuajan. Toki lainalaskuri antaa vain suuntaa antavan arvioin lainan korosta ja kuluista, mutta sen pohjalta on hyvä lähteä hakemaan lainaa.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle aina oman riskianalyysin lainahakemuksen ja saatujen tietojen pohjalta. Lainapäätökseen vaikuttaa hakijan tiedot, maksukyky, haettu lainasumma sekä maksuaika.

Lainatarjouksiin tulee aina tutustua huolellisesti. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen lainanmyöntäjä tekee lopullisen lainapäätöksen ja tarvittaessa pyytää lainanottajaa lähettämään lainapalveluun tarvittavat liitteet/ tositteet. Lainapäätöksen allekirjoittamisen jälkeen lainansaaja on oikeutettu maksamaan lainan takaisin lainasopimuksessa esillä olevien ehtojen mukaisesti.

Jos lainanottaja on vaikeuksia maksaa lainaa sovitusti, tulee hänen aina viipymättä ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään. Lainasopimuksen laiminlyönti sekä lainan takaisinmaksamattomuus johtaa pidemmällä aikavälillä maksuvaikeuksiin ja pahimmillaan lainan perintään ulosoton kautta. Lainan lyhennyksen myöhästymisestä voidaan periä kuluttajasuojalain mukainen viivästyskorko, joka on 7 %.