Pikavippi ilman luottotietoja

Artikkelissa pohdimme miten maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa vaikuttaa lainansaantiin.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Entä onko mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja?

Miten maksuhäiriömerkinnän saa pois luottotiedoista?

Pikavippi ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa tarkoittaa, että henkilö on laiminlyönyt toistuvasti laskujen maksun tai jättänyt lainat maksamatta. Ennen maksuhäiriömerkinnän saantia henkilö on saanut jo useamman kerran velkojalta perintä kirjeitä, joissa on kerrottu että laskujen tai lainan maksamatta jättäminen aiheuttaa merkinnän luottotietoihin. Aikaisintaan merkintä luottotietoihin voi tulla noin kahden kuukauden kuluttua eräpäivästä, mutta tyypillisesti sen saamiseen menee yli puoli vuotta. Toistuvilla maksumuistutuksilla pyritään saamaan henkilö maksamaan velat ajallaan, ettei merkintää tarvitsisi kirjata luottotietorekisteriin, koska merkintä luottotiedoissa hankaloittaa velallisen elämää. Jos merkintä luottotietoihin on tullut, se pysyy siellä 2 – 4 vuotta, eikä sen pois saamista voi nopeuttaa. Luottotietorekisterin saatekirjeestä velallinen näkee velan määrän, velkojan sekä luottotietomerkinnän päättymispäivän.

*Lähde: Takuusäätiö / milloin maksuhäiriömerkintä tulee?

 

Miten luottotietojen menetys vaikuttaa arkeen?

Merkintä luottotiedoissa voi monelle olla jopa helpotus. Osassa tapauksista maksuhäiriömerkinnän syntyminen on tullut liiallisen lainan ottamisen seurauksena. Lainaa ei koskaan tule maksaa uudella samantyyppisellä lainalla.

Luottotietojen menettäminen toki hankaloittaa elämää, koska esimerkiksi vakuutuksen, asunnon tai lainan haun yhteydessä lähes poikkeuksetta hakijan luottotiedot tarkistetaan. Kun henkilö hakee lainaa tai on hakemassa vuokra-asuntoa häneltä tarkistetaan mm. luottotiedot, maksukyky sekä ikä. luottotiedoissa ei kuitenkaan ole täysin mahdoton este saada vuokra-asuntoa, puhelinliittymää, vakuutusta tai luottoa. Tässä vaikuttaa hakijan rehellisyys ja se miten hän on nyt merkinnän saatuaan hoitanut raha-asiansa. Jokainen luotonmyöntäjä tai muu sopimusosapuoli tekee hakijalle oman riskianalyysin siitä luottaako hän henkilöön, joka on aikaisemmin jättänyt laskut tai/ja lainat maksamatta.

Kun lainaa tai laskuja on maksamatta voi helposti sortua hakemaan pikavippiä ilman luottotietoja. Tämä ei kuitenkaan ole järkevää eikä onneksi edes mahdollista. Jos henkilöllä on maksamatta useita pieniä lainoja ei näitä kannata maksaa uudella korkeakorkoisella pikalainalla pois. Kestävämpi ratkaisu on hakea usealle pienelle lainalle suurempaa yhdistelylainaa, jolloin yhdestä velasta selviytyminen on selkeämpää. Lainojen yhdistäminen karsii pois monen lainan aiheuttamat lainakustannukset pois, jolloin henkilö maksaa vain yhdestä luotosta lainanhoitokustannukset. Tämä velkajärjestely tuo selkeyttä taloudenhallintaan ja säästöä kulu- ja korkomaksuihin.

 

Pidä oma talous jatkossa kunnossa

Ennen pitkää maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa poistuu. Sitä ennen henkilön tulee kuitenkin vain sopeutua elämään merkinnän rajoitusten kanssa. Jatkossa omasta taloudenpidosta kannattaa pitää parempaa huolta ja varmistaa ettei ylivelkaantumista pääse enää tapahtumaan.

Pikavippi tai muu laina on hyvä ratkaisu, kun lainaa tarvitsee sen hetkiseen elämäntilanteeseen tai suurempaan hankintaan, mutta laina tulee aina suhteuttaa omaan maksukykyyn. Lainalaskurin avulla monet ovat pystyneet paremmin hahmottamaan kuinka paljon heidän oikeastaan kannattaa ottaa lainaa, että lainanlyhennykset pysyvät muuhun elämiseen nähden hyvällä tasolla. Monesti voi käydä niin, että lainaa vain ottaa kun sitä kerran myönnetään eikä ajatella asiaa sen pidemmälle. Lainalaskuri näyttää reaaliaikaisesti ja kaunistelematta minkä suuruinen kuukausierä tulee olemaan millekin lainasummalle ja hakija näkee myös mitä ovat lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle.

 

8 Keskiarvo

Arvostelu: 4 (2 arvostelua)